دوره تولکی قناری 

بنام خدا

دوره تولکی قناری در واقع دوره بیماری پرنده که بسیار ضعیف و حساس است ، جهت هرچه بهتر گذراندن این دوره قناری نیاز به آرامش وتغذیه خوب واصولی دارد.

دراین دوران باید حتی المقدور سعی شود به پرنده کمترین استرس وارد شود.

دوره تولک قناری تقریبا از اواخر خرداد ماه آغاز میشود، درزمان لک قناری بایدسالن نور طبیعی داشته باشد یعنی خواب وبیدار قناری با نورطبیعی باشد.

-تهویه مناسب جهت رفت آمدهوای تمیز در سالن یکی از ارکان مهم است، جهت این کار نیاز به دریچه های ورود وخروج هوا میباشد.( درصورت امکان استفاده ازدستگاه هوا ساز درسالن میتواند مفیدواقع شود). لازم به ذکراست جهت ممانعت از ورود حشرات به سالن به دلیل قابلیت انتقال برخی بیماریها توسط حشرات (پشه) به داخل سالن تمامی درچه ها وپنجرها حتما با توریهای مخصوص پوشانده شود.

-نظافت قفس هاوضدعفونی کردن سالن ولوازم بایدبطورمنظم طبق برنامه زمانبندی انجام گیرد.(تعویض کاغذ کف یک روز در میان – شستشوی نی ها- سعی شود دو دست جا آبی تهیه شود جهت تعویض بموقع).

-درایام بسیارگرم سال( مرداد ماه) سعی شود روزی دوبار جهت تعویض اب اقدام شود.

-محیاکردن شرایط آبتنی در وان های مخ

در هفته(میتوان در وان از یک قطره شامپو بچه فیروز جهت پاکیزگی پرها واستریل شدن چشم قناری استفاده کرد).

– استفاده از قطره شپشک برای قناری قبل از رها سازی در پران( می توان از قطره عرفاماکتین یا ایورماکتین ۱٪ یا مشابه خارجی آنها بصورت یک قطره در پشت گردن استفاده کرد.سعی شود گوش پاکن را به دارو آغشته کرده وبعد به پشت گردن قناری زده شودچون دز بالای این دارو روی سیستم عصبی قناری تاثیر گذار است).

-واکسیناسیون قناری که عمدتا در اوایل تیرماه انجام میشد( دوستانی که شرایط قرنطینه را رعایت میکنند وباموردمشکوک مواجه نشده اند میتوانند ازواکسیناسیون خوداری کنند).

– استفاده از عرقیجات خنک:

عرق کاسنی و شاه تره:

نکاتی چند در خصوص خواص و فواید عرق کاسنی و شاتره در تغذیه قناری را به اطلاع میرسانم.

عرق کاسنی: دارای تبی سرد و حاوی ویتامین c.

تصویه کننده خون و شستشوی کبد از جمله خواص عرق کاسنی میباشد و در ازدیاد نطفه موثر و توان نیروی بدنی را تجدید مینماید.

قلب، کلیه و کبد را فعال و با نشاط میکند و جهت عفونتهاي رحم بسیار مفید است.

جوشانده ریشه کاسنی مجاری گوارش را پاک کرده و بهترین تصویه کننده خون است. ادرار آور و سموم ناشی از گرمی را رفع میسازد و اسید کلریدریک معده را تحریک و اشتها آور میباشد و در برابر بیماریهای عفونی ایمنی بدن را بالا میبرد.

عرق شاتره: دارای تبی سرد.

آرامبخش،اشتها آور و تصویه کننده خون و درمان بیماریهای کبد همچنین سم زدا و درمان بیماریهای انگلی و یبوست میباشد و مانع عفونت بدن میگردد.

نکته :

بیش از 80 درصد از مواد مصرفی در تغذیه سرانجام به کبد میرسد بنابراین چنانچه این عضو دچار اختلال شود همه بدن را درگیر میسازد و عوارض آن به سرعت انتشار پیدا میکند.

با توجه به خواص مورد اشاره عرقیجات فوق مصرف آنها هفته ای یک بار در تغذیه قناریها جهت سلامت و شادابی آنها توصیه میگردد.

میزان مصرف به تناسب برابر نیم لیتر، همراه با یک لیتر آب.

-دربحث تغذیه

-دان اصلی کتان وارزن به نسبت ۱۰ به ۱  است البته نظر اساتید در این ضمینه بسته به تجربه متفاوت است.

تمامی دانه های گرم و پر کاری باید حذف  یا به مقدار خیلی کم در هفته طبق برنامه استفاده شود(شاهدانه- نیجر- کافشه)

-استفاده از غذای نرم(تخم مرغی) هفته ای یک بار به میزان کم برای چند قناری بیشتر از سفیده تخم مرغ استفاده شود.

– مخلوط جوپرک وبادم وذغال بسیار مفید میباشد.(دوپیمانه جو یک پیمانه بادام نصف پیمانه ذغال).ذغال های مخصوص شرکتی اکثرا داری گرده های ریز میباشد اگر دوستان بخواهند به تنهایی ذغال را در اختیار قناری قرار دهند این گرده ها وارد سینوس پرنده شده وباعث عفونت میگردد،لذا میبایست ذغال را در یک پارچه نازک (جوراب زنانه) ریخته وشست وپس از خشک کردن در اختیار قناری قرارداد.

-استفاده از مکمل های زمان لک :

موتا ویت یا مودا یا نکتون بی آی او

همگی دارای ویتامین ،پروتئین و فاکتورهای پرساز مثل کراتین ،بیوتین .اسیدپانتوتنا(B5)

کلسیم ،عناصرکمیاب

روی ،آهن ،منگنز،گوگرد، پتاسیم ،ید و…

هستن

بطوریکه ساخته شدن پرها بوسیله ی این موادصورت گرفته و از قدرت بدنی و هورمون ها و نطفه ی قناری صرف ساخته شدن پر نمیشه

وقناری درفصل جوجه کشی دچار ضعف نطفه نخواهدشد.